Fengsel for hundedrap

En 29 åring fikk 6 måneders fengsel for å ha druknet sin egen hund på en brutal måte. VG skriver om denne saken: 

29-åringen som var tiltalt for å ha bundet en hund fast i et betonglokk og kastet den i vannet fra en bru, er i Moss tingrett dømt til seks måneders fengsel. 

Bildet viser hunden "Lucas" (den hvite hunden) som ble brutalt druknet av sin eier. Hunden i bakgrunnen ser ut som en Dogo Canario

Bildet viser hunden «Lucas» (den hvite hunden) som ble brutalt druknet av sin eier. Hunden i bakgrunnen ser ut som en Dogo Canario

Mannen er også fradømt retten til å ha hund eller andre husdyr i ti år, melder NRK. Dommen er mildere enn aktors påstand, som lød på ett års fengsel, men betydelig strengere enn det som har vært vanlig i saker om dyremishandling.

Mannen erkjente å ha tatt livet av hunden Lucas, og sier han gjorde det for å spare penger etter at han kom fram til at Lucas burde avlives.

Det var 17. juli i fjor at hunden Lucas ble funnet under Krapsfossbrua i Moss. Den rakk akkurat ikke å bli to år.

Da forbipasserende fikk den på om bord i en båt, oppdaget de at hunden var bundet fast til en sementblokk. Lucas var en blanding av rasene Bichon Frise, Toy Puddel, Tibbetansk Spaniel, Chihuahua, Pomeranien og Power Poff.

– Ikke akseptabelt

– Jeg valgte å ta saken i egne hender. For simpel vinnings skyld, ikke av sadistiske eller nytelsesmessige formål, forklarte mannen i retten. Forsvarer Even Rønvik ba om at mannen skulle få slippe fengsel og i stedet bli dømt til samfunnsstraff.

29-åringen sa i retten at han trodde drukning var en human måte å gjøre det på. Retten viser på sin side til at det amerikanske veterinærforbundet anser drukning som «inhumant og en ikke akseptabel avlivingsmåte».

I dommen står det også at det å binde Lucas til et betongrør og kaste ham i vannet fra seks meters høyde, er å anse som voldsutøvelse mot hunden.

Hunden "Lucas" som ble drept av sin eier

Hunden «Lucas» som ble drept av sin eier

– Styrker rettsvernet

Dyrevernalliansen hadde gjerne sett at straffen ble lenger enn det Moss tingrett kom fram til, men sier dommen likevel gir håp og kaller den «en enorm seier for dyrs rettsvern».

– Vi mener dette er for lavt for handlingens grovhet, men det er likevel en markant økning i forhold til det vanlige straffenivået, som er på rundt seks uker i slike saker, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen til NTB.

Kleveland sier alliansen vil ta utgangspunkt i mandagens dom i sitt videre arbeid for ytterligere økning av straffenivået.

 

Hunden "Lucas"

Hunden «Lucas»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..