NKK ut mot raseforbud

Etter ti års erfaring med praktisering av hundeloven, er Norsk Kennel Klub (NKK) bekymret for hvordan loven har fungert på enkelte områder. NKK har nå laget en rapport som samler våre erfaringer, samt foreslår bedre løsning for framtiden.

Her ser vi en Dogo Argentino, som er en de 5 hunderasene som omfattes av hundeloven.

Her ser vi en Dogo Argentino, som er en de 5 hunderasene som omfattes av hundeloven.

Norsk Kennel Klub (NKK) hatt møter med flere politiske partier, samt Justisdepartementet, for å vise til erfaringene med Hundeloven.

Det ser ut til at loven i meget begrenset omfang har den uttalte virkning «til glede for den enkelte hundeholder», mens den legger opp til mange plikter og forbud for hundeeiere. Dessuten legger loven, spesielt dens § 19, opptil en umulig situasjon for blandingshundeiere.

Rapporten “Hundeloven – Erfaringsrapport fra Norsk Kennel Klub” ble bestilt av Justisdepartementet. I tillegg sendes denne også til Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk venstreparti og Fremskritspartiet som NKK har avhold møter med.

Vi håper at rapporten vil være et skritt i retning av mer positivt hundehold «til glede for den enkelte hundeholder», en lovgivning som oppfattes rettferdig av hundeeiere, samtidig som den danner grunnlag for trygg omgang med hund.

3 kommentarer på “NKK ut mot raseforbud

  1. Kjempe bra!, håper fobudet forsvinner og det heller kommer prøvetid på eieren som skaffer seg en hund som fort kan havne i galne hender. Elsker Dogo Argentino for alt det gode med rasen =)

  2. Ulovlig ulovlig betyr ikke så mye egentlig. Har selv en dogo argentino, som jeg har hatt i 1 år. Flott hund og kan trenes opp til alt du vil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..