Dogo Canario eiere vil ha en seriøs raseklubb

Rasen Dogo Canario er fortsatt en fersk hunderase og det kan ikke forventes at alt skal «gå på skinner» fra første dag. Men det har vært svært mye misnøye med «raseklubben» (om man nå kan kalle det) som i stor grad består av en familie og deres venner. Dette har resultert i at det kun er styreleders eget oppdrett som vises på klubbens sider selv om flere andre oppdrettere også er medlemmer.

Norsk Dogo Canario klubb

Slik fremstår «Norsk Dogo Canario klubb» sine sider i dag. Det vises kun «Barkas kennel», som er styrelederens egen kennel. Dette til tross for at flere andre oppdrettere også er medlemmer i klubben.

En del medlemmer har tidligere forlangt et oppvaskmøte og møte ble også avholdt uten at styreleder og hans kjæreste ville forlate styre. Medlemmene har også gang på gang purret på et referat fra møte uten at dette er etterkommet.

Klubben lover også at medlemmer kan legge ut sine valpekull på klubbens sider men dette blir ikke gjort. Undertegnede har gang på gang meldt inn sitt valpekull til valpeformidler uten at vedkommende har lagt ut kullet.

NDCK

Her lover klubben at alle medlemmer kan få lagt ut sine valpekull. Men valpeformidleren nekter å anbefale andre valpekull enn styreleders egene valpekull slik at andre har vanskeligheter med å få lagt ut sine kull på klubbens sider.

 

Det at medlemmer blir behandlet på denne måten fører selvsagt til mye frustrasjon. Etter min mening er de fleste Dogo Canario oppdrettere i Norge svært opptatt av å få avlet frem de beste hundene med det beste gemyttet og med den beste helsen. Derfor er det også en fordel å ha en raseklubb som også aktiv kunne støttet opp om dette arbeidet og spilt på lag med oppdrettere. Flere oppdrettere er derimot av den oppfatning at styrelederen i klubben kun jobber for sine egne interesser. Etter min oppfatning er det bedre å ikke ha noe klubb, enn en klubb slik den er i dag.

Det er heller ikke særlig seriøst når et styremedlem gang på gang kommer med spydigheter ovenfor andre hundeeiere og oppdrettere på nettet. Undertegnede hadde for eks. ved en anledning forvekslet «Cert» med «CK» og ble sjikanert på det groveste for dette offentlig på nettet. Jeg synes jo at det hadde vært langt bedre med et styre som samarbeidet med sine medlemmer og oppdretterne istedenfor å komme med spydigheter og sette sine egne interesser foran medlemmers og hunderasens beste.

Styret i klubben er Rune Dalby, Hege Marie Veivang og Tale Waage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..