Ny type kjøpskontrakt kan lastes ned her

Når det gjelder Dogo Canario og andre dominante hunderaser, så vil det alltid være slik at useriøse personer vil kunne bruke slike hunder til uedle formål. På en Facebook gruppe hadde vi nylig et eksempel, der en kriminell narkoman fikk tak i flere Dogo`er og der det ikke gikk så bra.

Her ser vi et Dogo kull fra 2009

Jeg som oppdretter vil ikke at noen av mine hunder havner hos slike mennesker. Undertegnede kjenner til den omtalte personen og har blokkert vedkommende fra Facebook og nektet å ha noe slags kontakt med vedkommende. Dette gikk da faktisk så langt at vedkommende og hans slekt gikk ut på Facebook og kalte meg «pedo» osv.

Når det er slik at en oppdretter må gjennomgå noe slikt som resultat for at oppdretteren forhindrer slike personer å eie en Dogo Canario, så er dette nok så belastende.

Jeg har tidligere også blitt kalt for «rasist» når det var utenlandske personer fra Oslos gjengmiljø som dukket opp her for å få seg en Dogo valp og jeg nektet og selge til disse.

Som oppdretter er jeg svært opptatt at de valpene jeg selger havner i trygge hender hos personer som kan gi Dogo`en all den kjærligheten den trenger, oppdragelsen den trenger og oppmerksomheten den trenger.
Jeg vet at personer som får avslag av en oppdretter lettvint kan få noen andre til å kjøpe an hundevalp på dens vegne slik at oppdretteren er maktesløs mot at hundevalpen havner i et belastet miljø. NKK`s standardkontrakt er vell og bra og jeg har brukt denne hittil. Men for å forhindre at en hund/ hundevalp fra meg som oppdretter blir videresolgt til personer som jeg oppfatter som helt uegnet, så har jeg laget en ny kjøpskontrakt som er identisk med NKK`s kjøpskontrakt men som har følgende klausul i tillegg:

Videresalg: Kjøper kan ikke gi fra seg/ selge hunden til en tredjepart uten selgers samtykke. Dette er for at selger til enhver tid kan ha kontroll over at personer som ikke er egnet for å ta vare på hunden på en tilfredsstillende måte, får en hund. Samtykke til videresalg/omplassering til en tredjepart skal gis skriftlig av selger. Tredjeparten må således forplikte seg skriftlig ovenfor den opprinnelige selgeren om at vedkommende kun kan videreselge eller omplassere hunden med selgers skriftlige samtykke.

Om kjøper selger eller omplasserer hunden uten selgers skriftlige samtykke, kan selger kreve hunden tilbakelevert til oppdretter uten noe kompensasjon av kjøpesum.

Jeg synes jo at alle oppdrettere har et ansvar for at rasen fortsatt beholder et godt omdømme så derfor er det fritt frem for hvem som helst å bruke kjøpskontrakten som kan lastes ned her:

KJØPSAVTALE (Word dokument)                               KJØPSAVTALE (PDF dokument)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..