Prisen på en Dogo Canario

Prisen på en Dogo Canario er til tider vært gjenstand for diskusjoner. En importert Dogo Canario har ofte en langt høyere pris enn en hund som er født her i Norge eller Sverige. En Dogo Canario tilhører hundefamilien av mollossertypen. Hunder av denne typen har et prisnivå fra ca kr 12.000,- og oppover.

Cerberos Gran Canarian Csongor

En Dogo Canario fra en seriøs oppdretter koster derfor minst kr 12.000 til ca 15.000,-. En seriøs oppdretter vil heller ikke ha problemer med å selge Dogo Canario valper til denne prisen. Som seriøs oppdretter forutsettes det at foreldredyrene er HD-fri, valpene leveres ferdig chip-merket med en helseattest fra veterinær der valpen bekreftes som helt frisk og valpen må være registrert i NKK. Valpen skal også ha gjennomgått minst 3 – 4 ormkurer før den har fyllt 8 uker og valpekjøper skal få en kjøpskontrakt i forhold til NKK`s etiske rettningslinjer. Noen oppdretter gir valpekjøperen enda mer i tillegg, noe som er et ekstra pluss.
Vi ser til tider at Dogo Canario valper selges til en langt billigere penge på nettet. Av og til kan det virke som om forskjellige «oppdrettere» driver en slags «priskrig» og dumper prisene. En forklaring på dette kan være at oppdrettere sitter igjen på valper som er leveringsklare og får «panikk» for at de ikke blir kvitt valpene. Som sagt – en seriøs oppdretter sitter vanligvis ikke igjen med noen valper og har heller ikke noe problem å bli kvitt valpene til egnete kjøpere.
Vi i kennelen «Den Siste Greve» har aldri solgt en valp under kr 12.000,- og har heller aldri sittet igjen med valper som da ikke blir kjøpt. Tvert imot har stort sett alle valpene vært reservert bort en god stund før valpene er 8 uker og leveringsklar. Min oppfordring er derfor til alle oppdrettere at de HD-røntker sine hunder og kun avler på hunder med HD:A eller HD:B (altså hunder uten HD). I tillegg bør man ta seg jobben med å lage en seriøs valpeperm til valpekjøperen der kjøperen alltid kan lese om rasen og om hundehold generellt. De ovenfor nevnte punktene bør være en selvfølge for enhver oppdretter. I tillegg er et svært viktig at en Dogo Canario ikke selges til hvem som helst men at man er nøye med hvem man selger en slik kraftig hunderase til.
Skrevet av Ivar Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..