Illegalt salg av hunder avslørt

TV2 hjelper deg har avslørt illegalt salg av hunder i Polen. Vær ekstra oppmerksom når du skal kjøpe hund i utlandet, advarer Tollvesenet og NKK.

Illegalt marked i Polen

«TV2 hjelper deg» har i det siste forsøkt å finne ut hvor hundene som smugles inn i Norge kommer fra. Når de oppdaget at sporene pekte mot Polen satte teamet seg på flyet for å undersøke hvordan salget av disse dyrene foregår.

De illegale selgerne ble avslørt på et marked i byen Slubice. i Polen er det forbudt å selge hunder utenfor oppdrettsstedet deres. Omsetning av levende dyr på markeder er dermed klart ulovlig, uten at dette forhindrer aktiviteten.

Syke dyr

I det dramatiske innslaget på TV2 hjelper deg i går kunne du se hvordan politiet slo til mot selgerne. Flere hunder ble tatt av politiet og plassert i kennel for undersøkelser. Dessverre viste det seg at hundene var alvorlig syke. Alle 22 hundene var dødssyke med hundepest, og til nå har fire av hundene dødd.

Ta hundekjøp på alvor!

NKK ble intervjuet av TV2 hjelper deg i forbindelse med denne saken. Som vi understreker i intervjuet oppfordrer vi alle til å ta kjøp av hund på alvor, og gjøre grundige undersøkelser i forkant. Den beste måten å forsikre seg om man kjøper av en seriøst oppdretter er å ta kontakt med raseklubben her i Norge. Disse har god oversikt over oppdrettere, og om du skal kjøpe en rase som er sjelden her i Norge vil raseklubbene kunne bistå med å finne frem til gode oppdrettere også utenlands.

Om du vurderer å gå til anskaffelse av hund anbefaler vi deg å lese vår brosjyre «Velkommen Valp» – denne gir et godt innblikk i det ansvaret det innebærer å gå til anskaffelse av en firbent venn.

For å se hele innslaget om smuglerhundene på TV2 hjelper deg, klikk HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..